TOPLOTNE ČRPALKE VIESSMANN

DOBAVA, SESTAVA IN MONTAŽA

Zemlja je vir toplotne energije, ki je brezplačen, hkrati pa izjemno efektiven. Lahko bi rekli, da zemlja predstavlja skladišče velike količine sončne energije, ki »čaka«, da jo izkoristimo za ogrevanje naše hiše in vode. Prav to nam nudi toplotna črpalka zemlja voda. Tovrstna toplotna črpalka (zemlja/voda) izkorišča toploto pod zemljo s prečrpavanjem vode skozi njo. Na podlagi tega prečrpavanja se nato povečuje temperatura, ki se lahko uporabi za ogrevanje našega doma, stavbe ipd., z njo pa lahko prav tako ogrevamo sanitarno vodo.

Resda potrebuje črpalka električno energijo za zagon, vendar porabi majhno količino električne energije nasproti količino toplote, ki jo proizvede. Preprosto povedano toplotna črpalka zemlja voda opravlja enako vlogo kot grelnik vode (bojler), vendar za ogrevanje uporablja toploto iz zemlje, medtem ko ostali grelniki vode uporabljajo električno energijo ali gorivo za proizvodnjo toplote.

Waermepumpen

DOBAVA, SESTAVA IN MONTAŽA

Način, na katerega deluje toplotna črpalka zrak voda, lahko razložimo na povsem enostaven način in deluje po principu zakona o termodinamiki. Gre za prenos toplote iz vira z višjo temperaturo na mesto, kjer to toploto potrebujemo. Toploto lahko dovajamo iz zraka, zemlje ali vode, od tega pa je odvisna tudi izbira tipa toplotne črpalke.

Najpogosteje se za ogrevanje izkorišča zrak, saj je tega povsod v neomejenih količinah, redkeje pa imajo ljudje možnost gradnje zahtevnejših ogrevalnih sistemov zemlja-voda ali voda-voda.

Produkti:

  • Vitocal 300-A
  • Vitocal 350-A
  • Vitocal 200-A
Vitocal-200-S_00030

DOBAVA, SESTAVA IN MONTAŽA

Split toplotna črpalka je sestavljena iz notranje in zunanje enote, pri čemer so v zunanjo enoto vgrajene vse komponente, ki bi lahko povzročale hrup. K temu sodijo ventilator, uparjalnik in kompresor.

Med obratovanjem, sesa v zunanji enoti vgrajen ventilator aktivno zunanji zrak in ga usmerja dalje na uparjalnik (prenosnik toplote). V tem cirkulira hladilno sredstvo, ki se pri nizkih temperaturah ogreje. Po tem ko je hladilno sredstvo spremenilo agregatno stanje, potuje dalje kot topla para h kompresorju, ki ga poganja elektrika. Ta komprimira paro in jo s dvigne na željen nivo temperature.

Nadalje potuje vroča para preko ozkih cevi hladilnega sredstva k uparjalniku, ki je vgrajen v notranjo enoto. Tam prenese vroča para svojo termično energijo na ogrevalni sistem in se postopoma ohladi. Ker je še vedno pod visokim tlakom, mora prvo preko ekspanzijskega ventila obnoviti svojo izhodno stanje. Ko je ta korak zaključen, se lahko začne proces znova.

Viessmann-Vitocal-200-S-Z015227-550x550

DOBAVA, SESTAVA IN MONTAŽA

Naslednje prednosti se vam bodo obrestovale:

  • Visoka zmogljivost v delovanju z obtočnim ali odpadnim zrakom
  • Delovanje z malo hrupa, primerljivo s hladilnikom
  • Predmontirana regulacijska enota za intiutivno rokovanje
  • Hitro segrevanje z električnim grelnim vstavkom
  • Predpripravljena za porabo proizvedene električne energije v povezavi s fotovoltaiko
  • Razred energijske učinkovitosti: A+

Vitocal 060 je primerna za enodružinske hiše ali manjše poslovne zgradbe. Posebej je naprava primerna za prostore, ki potrebujejo hladen zrak, kot so vinske kleti ali prostori z živili.

vitocal-060-a-tos-zeodz-251-pošljite-povpraševanje – kopija

DOBAVA, SESTAVA IN MONTAŽA

Podjetje Viessmann na podlagi dolgoletnih izkušenj načrtuje in izdeluje toplotne črpalke za vsako vrsto uporabe. Sklopi se izdelujejo po meri in po povpraševanju in se lahko instalirajo tudi v najzahtevnejših pogojih.

Bivalentni energijski sistemi kombinirajo toplotno črpalko z dodatnim proizvajalcem toplote. Medtem ko toplotna črpalka zagotavlja pokrivanje osnovnega bremena za ogrevanje prostorov in sanitarne vode, vršni kotel pri izjemno nizkih temperaturah avtomatsko poskrbi za dodatno potrebno energijo.

Inteligentni krmilni in regulirni koncepti

Sodobna tehnika zgradb zahteva integrirane krmilne sisteme, ki morajo komunicirati z drugimi sistemi.

S sistemom upravljanja Multi-Modul-Management 300 Viessmann ponuja največjo mero funkcionalnosti, ki se lahko vključi v standardne CNS sisteme.

images

Reference

Osnovna šola Veržej

Energetska obnova stavbe vključno z pregledom in meritvami el. inštalacije

SIBON Wine & Spa resort

Pregled, preizkus in meritve električne inštalacije z izdajo poročila

Poslovna stavba Cleangrad d.o.o.

Celotna elektroinštalacijska dela na poslovni stavbi vključno z meritvami ter izdajo  poročil in certifikatov

Vse reference